Chris, wat er ook is!

Scheiding

Als je ouders je verteld hebben dat ze gaan scheiden, ben je vast erg geschrokken. Misschien had je er al wel een keertje over nagedacht, maar misschien ook niet. Je vraagt je misschien af: en wat gebeurt er nu met mij? Moet ik verhuizen? En kan ik m’n vader of moeder nog wel blijven zien? En ga ik ook naar een andere school? En vast nog een heleboel andere vragen.

Voor veel kinderen is het vaak een hele nare periode, je bent misschien wel verdrietig of boos. Sommige kinderen zijn ook opgelucht, omdat de ruzies tussen hun vader en moeder gestopt zijn. Er zijn ook kinderen die denken dat de scheiding van hun ouders hun schuld is. Dit is niet waar. Een scheiding is nooit jouw schuld.

Je ouders blijven altijd je ouders, ook al ze niet meer van elkaar houden. Ouders kunnen wél stoppen om van elkaar te houden, maar ze kunnen nooit stoppen om van jou te houden.

Het is belangrijk dat je over je gevoel praat maar ook over de vragen die je hebt. Het liefst natuurlijk met je ouders. Als je het moeilijk vindt om de dingen waar jij mee zit te vertellen kun je het ook opschrijven in een brief. Je kunt ook altijd praten met anderen, bijvoorbeeld met je juf, meester of iemand uit je familie.

www.villapinedo.nl (praten met andere kinderen op een forum)

www.voorjongehelden.nl