Chris, wat er ook is!

Ik wil niet blijven zitten!

Als je blijft zitten, moet je het schooljaar nog een keer overdoen. Je komt dan in een nieuwe klas en krijgt dus nieuwe klasgenoten. Je bent niet gelijk je vrienden en vriendinnen kwijt, want je kunt nog steeds met je oude klasgenoten afspreken en samen wat leuks doen tijdens de pauzes en na schooltijd. Maar je zult zien dat je ook in je nieuwe klas vanzelf nieuwe vrienden en vriendinnen krijgt!

Waarom kun je blijven zitten?
De meeste kinderen blijven zitten omdat de lesstof te moeilijk voor ze is. Het is dan beter om een jaartje over te doen. Maar het kan ook zijn dat je veel ziek bent geweest of dat het thuis niet goed gaat. Je hebt dan hulp nodig. Zitten blijven is niet erg, maar soms kun je het voorkomen met de hulp van andere kinderen of volwassenen.

Ik ben bang dat ik blijf zitten!
Als je bang bent dat je blijft zitten, praat dan over je gevoel met je ouders, meester of juf. Jullie kunnen dan samen kijken of je iets kunt doen zodat je toch over gaat. Je kunt ook chatten met Chris.

Tips:

  • Vraag kinderen om met je huiswerk te helpen, als je ziek bent. Vaak vinden kinderen het leuk om dit te doen.
  • Vertel anderen als het thuis niet lekker loopt, je hoeft je daarvoor niet te schamen. Erover praten met vriend(in)nen of met volwassenen helpt echt!

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *