Chris, wat er ook is!

Filmpje over cyberpesten

Hoe het is om op internet gepest te worden? Dat weet de Ierse vlogger Luke Culhane (13) maar al te goed. Om aandacht te vragen voor dit probleem, maakte hij een indrukwekkend filmpje. En dat ging de hele wereld over. In het filmpje (Cyber Bullying: Create No Hate) wordt hij gepest via verschillende social media. De bespottingen vertalen zich in lichamelijke verwondingen, zoals een bloedneus en blauwe plekken.

Luke maakte het filmpje voor ‘Safer Internet Day’ (Dat betekent: Dag voor Veiliger Internet). Op die dag (elke tweede dinsdag van februari) wordt in meer dan honderd landen aandacht gevraagd voor veiliger gebruik van internet door kinderen en jongeren. En daar hoort cyberpesten natuurlijk ook bij.

Aandacht
Luke vond die dag dan ook een goede aanleiding om zijn filmpje de wereld in te sturen. De vlogger weet hoe het is om gepest te worden op internet en daarom vindt hij het ook zo belangrijk dat er aandacht voor is. En dat is met dit filmpje zeker gelukt. Het ging al snel viraal. “Ik wil laten zien dat niet alleen lichamelijk pesten pijn doet”, vertelde hij. “En daarom laat ik de gelijkenissen tussen de twee vormen van pesten zien.” Dat is hem goed gelukt. Kijk zelf maar.

Klik hier om het filmpje te bekijken

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *